...forts

Själv vill jag bo så anspråkslöst som möjligt. Två rum är vad som krävs för att bo, kunna ta emot gäster och att driva ett företag. 39 kvadrats totalyta är fullt tillräckligt.
Städningen tar en dryg timme och gräsklippningen slipper jag. Den fixar våra eminenta fastighetsskötare Leffe och Christer. Suktar jag efter att ligga på rygg i gräset går jag ner i parken utanför, eller sätter mig i Volvon och kör iväg till ett av de havsbad som ligger inom 20 minuters bilväg hemifrån. Helt perfekt!

Härligt låga boendekostnader.
Att sedan boendekostnaderna blir härligt låga är ju heller inte fel. Då får man ju pengar över till annat. Till att förverkliga sina drömmar, till exempel.


Bergsklättraren Göran Kropp hade det tufft med ekonomin i början av sin karriär. Klättring är svindyrt, och tillstånden för att få vistas på vissa toppar, typ Mount Everest kostar uppåt 70 000 dollar. Utrustning tillkommer. Då gäller det att leva snålt till vardags. Göran var då stamanställt befäl i Armén, men valde bort lägenheten när han skulle hårdspara.
Han bodde i tält! Där kan man snacka om Compact Living! Tältboende är ganska tufft. Särskilt vintertid. Så det är inget som jag rekommenderar. Men med dagens lägenhetspriser föreslår jag att du som är på jakt efter en lya kollar in de mindre, billiga enrummarna. Glöm sovrummet. Det bygger du upp i ett loft strax under taket, och kan sedan ha ditt fullutrustade vardagsrum under slafen. Snacka med Peter på Compact Living Butiken så fixar han det!

Lasse Jansson